Chokladsockerkaka med Marabou!

Tidiga mornar resulterar i fotografering av gårdagens bakverk till receptet här på bloggen. Sonen valde att starta morgonen halv fyra idag och när han väl somnade om var jag för pigg för att göra detsamma så då får man passa på att göra sådant som annar aldrig hinns med. 
 
Chokladsockerkaka
Ingredienser
3 ägg
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
75g smält smör
1 1/2 dl mjölk
 
Fyllning
200g Marabou choklad (jag använde fudge och havssalt)
 
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smält smör och mjölk. Vispa snabbt ihop det till en smet.
2. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa den med kokos eller ströbröd. (Jag använde ströbröd)
3. Hacka chokladen. Häll hälften av smeten i formen och lägg på hälften av chokladen. Häll över resten av smeten och toppa med de sista chokladbitarna över.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. I min varmluftsugn räckte det med 30 minuter. Låt kakan svalna och pudra med florsocker innan servering. 
 
 
1 Caroline:

skriven

Så gott. :)

Svar: Supergott :)
Jenny Liedström

2 Sanna:

skriven

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Svar: Den kan jag verkligen rekommendera :) absolut!
Jenny Liedström

3 Sanna:

skriven

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Kommentera här: